Vegekebakot

45 min. 8:lle

Kebakkomassan voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja se kulkee kylmälaukussa vaikka mökkireissulle. Kebakoiden muotoilu hoituu nopeasti ennen grillausta. Resepti onnistuu helposti kokonaan gluteenittomana käyttämällä reseptissä gluteenittomia korppujauhoja. Ja maistuu muuten mukisematta myös sekasyöjille!

Vegekebakot

Ainekset

  • 2 pkt Anamma Kasvispihvejä á 300 g
  • 0,5 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
  • kevätsipuli varsineen
  •   tuoretta basilikaa iso kourallinen
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  •   ripaus suolaa
  •   grillitikkuja
  • PAISTAMISEEN
  •   öljyä
  • TARJOILUUN
  •   tuoretta basilikaa silputtuna
  •   oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Ota Anamma kasvispihvit sulamaan huoneenlämpöön noin pariksi tunniksi.
  2. Murskaa sulaneet pihvit käsin jauhelihamaiseksi massaksi.
  3. Silppua sipuli ja basilika ja lisää pihvimassan joukkoon. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
  4. Muotoile massasta kahdeksan kebakon muotoista pötkylää. Työnnä grillitikut kebakoiden sisään. Grillaa tai paista pannulla. Jos paistat kebakot grillissä, niin valele niitä säännöllisesti öljyllä.
  5. Laita paistetut kebakot tarjoilulautaselle. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja pirskottele pinnalle vielä hieman öljyä.
  6. Herkuttele uusien perunoiden ja vegaanisen majoneesin kanssa.