Uunibataatit kasvismureketäytteellä

30 min. 2:lle

Uunibataatit kasvismureketäytteellä

Ainekset

  • iso bataatti (noin 800 g)
  • 1 pss Anamma Kasvismureketta
  • paprika
  • punasipuli
  • valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 - 3 rkl vihreää currytahnaa
  • LISÄKSI
  •   nippu tuoretta korianteria
  •   kaurafraichea tai maustamatonta soijajogurttia
  •   limelohkoja
  •   (Srirachaa)

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise bataatti ja pirskottele leikkauspinnalle hiukan öljyä. Laita bataattilohkot leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla kunnes bataatti on haarukalla kokeiltaessa pehmeä. Paistoaika on noin 1 tunti bataatin koosta riippuen.
  2. Kuutioi paprika ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy, currytahna ja inkivääri. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Laita pannulle vielä paprikakuutiot ja kasvismureke ja paista noin 5 minuuttia. Lisää suolaa tai currytahnaa maun mukaan.
  4. Lisää kasvismurekepaistos paistettujen bataattilohkojen päälle. Laita päälle vielä reilusti tuoretta korianteria ja purista päälle hieman limen mehua. Tarjoa annokset kaurafraichen ja halutessasi Srirachan kera.
  5. Täytettä tulee hieman enemmän kuin kahden bataatinpuolikkaan päälle mahtuu. Lopun voi sekoittaa esimerkiksi nuudelien joukkoon ja syödä eväänä seuraavana päivänä.