Thaimaalaiset kevätrullat

1 h 4:lle

Thaimaalaiset kevätrullat

Ainekset

  • 8 - 12 KESKIKOKOISTA KEVÄTRULLAA
  • 1 pkt pakastettua kevätrullataikinaa (n. 20 x 20 cm)
  • pieni paketti lasinuudeleita (n. 200 g)
  • porkkana
  • 2 dl tuoreita pavunituja
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pkt Anamma Kasvismureketta
  • 4 - 5  valkosipulinkynttä
  • punainen chili tai oman maun mukaan
  • 2 - 3 tl kalakastiketta
  • RULLIEN REUNOIHIN
  • 0,5 dl vettä
  • 2 tl perunajauhoja
  • FRITEERAUKSEEN
  •   noin 1 - 1,5 litraa kasviöljyä

Valmistusohje

Sulata kevätrullalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Peitä levyt kostealla liinalla, jotta taikina ei kuivu.

  1. Laita lasinuudelit kiehuvaan veteen. Ota kattila liedeltä ja jätä nuudelit veteen pehmenemään noin viideksi minuutiksi. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta vesi hyvin pois. Leikkaa nuudelit lyhyemmiksi pätkiksi.
  2. Kuori ja hienonna porkkana. Huuhtele pavunidut ja korianteri. Hienonna korianteri ja käytä siitä mielellään myös varret.
    Hienonna chili.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista kasvismureketta muutama minuutti yhdessä porkkanan kanssa. Murskaa sekaan valkosipuli. Sekoita joukkoon pavunidut, korianteri ja leikatut nuudelit.
  4. Lisää kalakastike, sekoita ja anna maustua hetki, jotta maut tasaantuvat.
  5. Sekoita perunajauhot veteen ja sivele taikinalevyn ulkoreunat. Laita 1 - 2 rkl täytettä keskelle vinottain. Rullaa täyte sisään ja taita reunat. Jatka rullaamista valmiiksi paketiksi.
  6. Kuumenna öljy friteerauskeittimessä tai kattilassa. Lämpötila ei saisi ylittää 180 C. Jos friteeraat kattilassa, pidä sen kansi lähettyvillä. Jos öljy syttyy palamaan, niin liekkejä ei saa sammuttaa vedellä vaan tukahduttaa laittamalla kattilaan kansi päälle!
  7. Friteeraa noin 8 - 10 minuuttia ja muutama rulla kerrallaan. Käännä rullia parin minuutin jälkeen. Nosta rullat pois reikäkauhalla.
  8. Tarjoa jasmiiniriisin, hapanimelän tai makean chilikastikkeen ja salaatin kera.

VINKKI! Rullat voi paistaa myös uunissa 225 C noin 25 minuutin ajan.