Sadonkorjuuwokki

30 min. 4:lle

Wokkipannuun saa heitettyä helposti monenlaista kauden raaka-ainetta ja ruoka valmistuu arjen kiireessä nopeasti. Tällä kertaa Chocochilin pannulle päätyivät kesäkurpitsa, vihreät pavut, porkkana ja mustakaali. Kaverikseen ne saivat Anamman proteiinipitoisia kasvispyöryköitä ja edamamepavuista valmistettuja nuudeleita. Anamman gluteenittomat kasvispyörykät taipuvat mahtavasti myös aasialaishenkisten ruokien joukkoon.

Sadonkorjuuwokki

Ainekset

  • WOKKI
  • 125 g tuoreita vihreitä papuja
  • 1 - 2  porkkanaa
  • pieni kesäkurpitsa
  • mustakaalin tai lehtikaalin lehteä
  • sipuli
  • valkosipulinkynttä
  • 75 g edamamenuudeleita tai riisinuudeleita
  • 1 pss Anamma kasvispyöryköitä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä
  •   tuoretta korianteria
  • KASTIKE
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 3 tl vaaleaa misotahnaa
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 3 tl (kookos)sokeria
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 3 rkl vettä tai tuorepuristettua appelsiinimehua

Valmistusohje

  1. Poista vihreistä pavuista kannat, huuhtele ne ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta vesi pois ja siirrä sivuun.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne suikaleiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa kesäkurpitsa spagetiksi spiraalileikkurilla.
  3. Suikaloi mustakaali (poista osa lehtiruodista, jos se on kovin paksu). Leikkaa sipuli viipaleiksi ja silppua valkosipulinkynnet.
  4. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  6. Kuumenna iso wokkipannu. Lisää öljy ja jäiset kasvispyörykät. Paista viitisen minuuttia keskikuumalla pannulla tai kunnes pyörykät ovat saaneet väriä ja sulaneet sisältä.
  7. Lisää sipulit ja mustakaali ja kuullota hetki. Lisää sitten pannulle loput kasvikset ja kastike. Paista vielä muutaman minuutin ajan koko ajan käännellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja neste on haihtunut.
  8. Koristele annokset ennen tarjoilua tuoreella korianterilla ja mustilla seesaminsiemenillä.