Portugalilainen pata kasvispaloilla

30 min. 4:lle

Portugalilainen pata kasvispaloilla

Ainekset

  • 1 pss Anamma Kasvispaloja
  • 2 tl juustokuminan siemeniä
  • 0,5 dl valkosipulia hienonnettuna
  • 1 - 2 tl sormisuolaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  •   hyppysellinen mustapippuria
  • 4 - 5 rkl oliiviöljyä
  • punaista paprikaa lohkottuna
  • 1 - 2  chiliä karkeasti hienonnettuna
  • sipulia lohkoina
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 1 - 2 rkl hunajaa
  • sitruunan mehu
  •   tuoretta korianteria
  • KORISTELUUN
  •   sitruunalohkoja

Valmistusohje

  1. Paahda juustokuminan siemenet kuumalla paistinpannulla. Heiluta pannua koko ajan ja lopeta, kun siemenet alkavat tuoksua.
    Murskaa siemenet morttelissa. Jos sinulla ei ole morttelia, voit yhtä hyvin käyttää kokonaisia siemeniä.
  2. Sekoita kulhossa valkosipuli, suola, pippuri ja paprikajauhe. Anna kasvispalojen marinoitua hetki mausteiden joukossa.
  3. Kuullota paprika, chili ja sipuli tilkassa oliiviöljyä. Jätä chilin palaset isoiksi, jotta syöjä saa halutessaan poimittua ne pois.
    Siirrä ne kuullotuksen jälkeen toiseen kattilaan tai pataan.
  4. Kuumenna loppu oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista kasvispalat. Laita sitten kasvispalat samaan kattilaan kasvisten kanssa ja kaada
    joukkoon viini, sitruunamehu ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Alenna sitten lämpötilaa ja anna padan kiehua 10 - 15 minuuttia.
  5. Sekoita joukkoon hunaja ja silputtu korianteri. Koristele sitruunalohkoilla.