Kasvispyöryköitä ja karamellisoitua porkkanaa

20 min. 4:lle

Kasvispyöryköitä ja karamellisoitua porkkanaa

Ainekset

  • 1 pss Anamma Kasvispyöryköitä
  • 8 - 10 kpl keskikokoista porkkanaa
  • 1 dl porkkana- tai appelsiinimehua
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa tai sitruunamehua
  • 2 rkl kasvisvoita
  • 1 kpl salottisipulia
  • 0,25 dl tuoretta rakuunaa
  • 2 dl karkeaksi raastettua hapanjuurileipää
  •   oliiviöljyä
  •   suolaa
  •   pippuria
  •   (kermaa)

Valmistusohje

  1. Pese ja kuori porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen voita pannulla. Freesaa porkkanoita voissa, kunnes ne alkavat karamellisoitua. Lisää mehu ja etikka ja anna kiehua hetki. Lisää loput voista ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ota pannu liedeltä, lisää rakuuna ja sipuli.
  3. Laita raastettu leipä uuninkestävään vuokaan ja ripottele päälle oliiviöljyä. Lisää suola ja sekoita. Paahda leivänmuruja uunissa noin 5 minuuttia.
  4. Lämmitä kasvispyörykät ja laita lautaselle porkkanoiden kanssa. Ripottele pinnalle paahdetut leivänmurut ja tarjoile heti.