Kasvispyörykät bulgurin kera

30 min. 4:lle

Kasvispyörykät bulgurin kera

Ainekset

  • 1 pss Anamma Kasvispyöryköitä
  • 0,5 l vettä
  • n. 2 dl bulguria (kuivana)
  • 2 tl appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • punainen chili
  • 10  kirsikkatomaattia
  • vihreä paprika
  • punainen paprika
  • punasipuli
  • valkosipulinkynttä
  • 75 g kivettömiä taateleita
  • 25 g paahdettuja mantelilastuja
  •   tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuumenna paistinpannu ilman rasvaa ja paahda bulgursuurimoita 2 - 3 minuuttia tai kunnes ne alkavat tuoksua pähkinämäiseltä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja kaada sitten suurimot kiehuvaan veteen. Keitä noin 10 minuuttia.

  1. Valuta suurimot hyvin siivilässä ja kaada ne sitten kulhoon. Sekoita keskenään raastettu appelsiinin kuori ja -mehu, ruokalusikallinen oliiviöljyä, juustokumina ja suola ja kaada seos bulgurin päälle. Sekoita ja jätä vetäytymään.
  2. Pilko tomaatit pieniksi paloiksi. Puolita paprikat, poista niistä siemenet ja pilko paloiksi. Kuori ja pilko sipulit.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kasvissekoitus. Paista 2 - 3 minuuttia. Sekoita kuumat kasvikset ja bulgur.
  4. Pilko taatelit, silppua korianteri ja sekoita ne paahdetun mantelin kanssa.
  5. Koristele bulgur taateli-korianteri-manteli -seoksella ja tarjoile kasvispyöryköiden kera.

VINKKI! Salaatti on herkullinen sekä kylmänä että lämpimänä.