Kaalilaatikko kasvismurekkeella

2 h 6:lle

Kaalilaatikko kasvismurekkeella

Ainekset

  • kaalinkerä n. 1,5 kg
  • 4 rkl kasvisvoita
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • sipulia
  • 1,5 dl puuroriisiä
  • 1,5 dl vettä
  • 5 - 6 dl soija-, kaura- tai riisimaitoa
  • 500 g Anamma Kasvismureketta
  •   No Egg -kananmunankorviketta viittä kananmunaa vastaava määrä
  •   suolaa
  •   pippuria

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan löysäksi puuroksi ja anna jäähtyä.
  3. Poista kaalikerän keskellä oleva kova kohta ja leikkaa kaalista isoja kuutioita. Sulata 2 rkl voita isolla paistinpannulla ja ruskista kaali erissä. Sekoita joukkoon siirappi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Siirrä kaali sivuun odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se paistinpannulla läpikuultavaksi. Anna jäähtyä.
  5. Paista kasvismureketta voissa tai öljyssä niin, että se saa hieman väriä. Sekoita murekkeen joukkoon puuro, sipuli ja viittä kananmunaa vastaava määrä korviketta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Laita puolet kaalista uunivuokaan. Levitä päälle ensin kasvismureketta ja sitten loput kaalit. Paista 175 C noin 45 minuuttia.
  7. Tarjoa perunoiden ja puolukkahillon kera.