Intialaiset kasvispyörykät ja curryntuoksuinen tomaattikastike

20 min. 4:lle

Intialaiset kasvispyörykät ja curryntuoksuinen tomaattikastike

Ainekset

  • 1 pss Anamma Kasvispyöryköitä
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • CURRYNTUOKSUINEN TOMAATTIKASTIKE
  • 2 - 3 rkl voita
  • 1 kpl sipuli
  • 3 - 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currya
  • 1 tl hienonnettuja juustokuminan siemeniä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä tai kasvislientä
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  •   suolaa
  •   mustapippuria
  •   tuoretta korianteria
  • TARJOLLE
  •   kurkumalla maustettua basmatiriisiä
  •   paahdettuja mantelilastuja
  •   mangochutneyta
  •   jogurttia

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne voissa yhdessä curryn ja juustokuminan kanssa. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon jogurtti. Ripottele pinnalle korianteria.
  2. Paista kasvispyörykät garam masalan kanssa öljyssä, jotta ne saavat kauttaaltaan kauniin värin.
  3. Tarjoile keitetyn riisin, mangochutneyn ja luonnonjogurtin kera.